Sídlo firmy:
  AlfaCAD s.r.o., Pohronská 3, 831 03 Bratislava

Prevádzka:
  Bratislavská 33/G, 931 01 Šamorín, Slovakia

  office@alfacad.sk
  frank@alfacad.sk

 +421 915 980 513

Tlacitko Shop 

TÉMA MESIACA - 3D TLAČ

Dnešná otázka znie : “Ktoré etablované firmy využívajú 3D TLAČ?“ Veríme, že nižšie uvedené značky kvality sú Vám veľmi dobre známe. Ak ste sa s nimi náhodou doposiaľ ešte nestretli, nelámte si hlavu, spolu sa naučíme niečo nové.

 Ak Vám pojem 3D tlač ešte stále nič nehovorí, veríme, že je čas to zmeniť. Preto počas aktuálneho mesiaca každý týždeň otvoríme jednu z otázok, ktoré si určite kladiete. Preto neváhajte, klikajte a vzdelávajte sa. Celý blog nájdete na vrchu stránky v sekcii BLOGY.

Airbus je jedným z globálnych priekopníkov 3D tlače. S technológiou pracuje spoločnosť už neuveriteľných 15 rokov. Jej hlavnou motiváciou sú efektívne výrobné procesy a zvýšenie množstva predošlej produkcie. Rok 2014 bol pre Airbus neuveriteľne významný. Práve v tomto období uskutočnila spoločnosť prvé testovacie lety, pričom lietadlá pozostávali z častí vyrobených práve 3D tlačou.

Spoločnosti Volkswagen Group, ktoré zahŕňajú značky ako Audi, Porsche a Lamborghini, sú lídrami vo využívaní 3D tlače v príslušnom odvetví. Väčšina z “3D výrobných procesov” sa uskutočňuje vo Wolfsburgu (Nemecko). Práve tam sa nachádza akési centrum pre rozvoj 3D tlače.  Prvým impulzom pre využívanie 3D tlače bol fakt, že technológia pomohla urýchliť výrobu natoľko, že spoločnosť bola schopná splniť predpísané “deadliny”, ktoré však predtým boli stratené.

Ropný priemysel zaznamenal v posledných rokoch pomalý, ale na druhej strane stabilný progres v oblasti 3D tlače. Najvýznamnejším argumentom pre využiteľnosť tlače naďalej ostáva jej úžasná schopnosť znížiť čas potrebný na výrobu komplexných projektov. Práve tento fakt Exxonmobil využil pri vývoji takzvanej cMIST™ technológie, ktorá efektívne odstraňuje nechcené súčasti ako H2O alebo CO2 a tak zabezpečuje kvalitu získavaného plynu.

Equinor je spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou energie. Začiatok využívania 3D tlače spočíval v tvorení prototypov produktov, ktoré boli postupne nahrádzané. Ďalšia obrovská kapitola, ktorá charakterizuje 3D výrobu v danej spoločnosti sú náhradné diely. Equinor verí, že práve pomocou 3D tlače a jej výhodám budú schopný presne a kvalitne replikovať diely, ktorých efektívna produkcia by iným spôsobom nebola možná.

Pravdepodobne jedna z najvýznamnejších spoločností odvetvia osobnej starostlivosti začala v posledných rokoch presadzovať podstatnú zmenu vo forme 3D výroby. Aj napriek tomu, že podobná výroba fungovala vo firme už takmer 30 rokov, až v roku 2018 sa 3D tlač stala jedným z hlavných článkov výroby, zastúpených vo forme výrobných komponentov,  náhradných dielov ale aj priamo 3D vyrobenými obalmi a nádobkami produktov.

OTÁZKY, KTORÉ SA BUDEME PÝTAŤ POČAS AKTUÁLNEHO MESIACA:

  1. týždeň - Ktoré známe a etablované firmy využívajú 3D TLAČ?   
  2. týždeň - Aké sú výhody, ktoré Vám 3D TLAČ zaručene prinesie?
  3. týždeň - Ako pracujeme s 3D TLAČOU my?

Obrázky nižšie ilustrujú to, čo vyrábame s 3D tlačou my. Pomáhame firmám a fabrikám tak, aby ich práca bola bezpečná, rýchla a efektívna. 

DRZADLO NA UTAHOVACKUDRZIAK NA UPRATOVACIE POMoCKYOCHRANNY KLIPZAVESNY HACIK